"at least one required feature is not present" hatası
-
Merhaba, Qt'de yeniyim. Yeni proje oluştururken "at least one required feature is not present" hatası ve "No compiler set in kit" uyarısını alıyorum.
Forumda benzer ticketlar var, önerileri uygulayıp Visual Studio da yükledim. ChatGPT'nin önerdiği path güncellemelerini, manuel kit ve debugger eklemeyi de denedim. Uygulamayı kaldırıp yeniden yükledim. Yönetici olarak çalıştırdım. Cmake yükledim.
Compilers sekmesindeki MinGW C++ compiler path'ini "Provide manually" tikini açarak aktifleştiriyorum ancak Apply, OK dedikten sonra tekrar pasif duruma geçiyor.
Qt v6.8.2
Win11 64bit 24H2 -
Qt 6.8.2
Win11 64bit 24H2
Varsayılan haliyle geldi. hiç ekleme yapmadım.
İşleri biraz fazla derinleştirmişsiniz.
Basitçe online kurulum aracını açtıktan sonra seçimlerinize ilave mingw seçeneği ile devam etmenizi tavsiye ederim. İlerledikçe, kendiniz derinleştikçe seçenekler de zaten derinleşir. Nerede hata yaptığınızı anlamadım. Bu sebeple kurulum sırasındaki seçimlerinize odaklandım. C:\ sürücü kökü varsayılan gelir değiştirmemenizi tavsiye ederim. mingw i hem Qt 6.8.2 seçeneklerinde hem de Build tools kısmında seçin.
13.10 64bit olanı. Bende CMake 3.30 ve ninja 1.12.1 de seçili. İşinizi görecek özel eklentilerin gerekliliği size kalmış. Bende sadece QtCharts da ekli.
Bence durumu düzeltmek için yaptığınız, kurduğunuz her şeyden kurtulup baştan başlamak sorununuzu çözecektir. Qt kurulumunun kendi sağlığı için eksik bıraktığı bir sorun yaşamazsınız. Sorun seçimlerinizde veya kurduğunuz diğer ek yazılımlarda olabilir.
Kolay gelsin.