Qt Creator - Autocomplete и разпознаване на класове
-
Здравейте,
Вчера реших да ъпдейтна до последния Qt Creator от сорс, за да видя какво ново има. Предишния също ми беше компилиран. Забелязах, че някои класове, които съм include-нал не ги оцветява когато декларирам с тях променлива и не ми допълва техен обект след "->" или "." странното е, че се получава само за някои и неможах да открия никаква логика. В момента примерно на един проект QTextEdit, QMenuBar, QToolBar, QMainWindow и QTreeWidgetItem не ги разпознава докато останалите примерно 10 ги разпознава.
Това важи само за самото IDE, защото не се отразява на самата компилация и явно компилатора и qmake си ги намират. Когато инсталирам от .bin инсталатора всичко си е ОК. Само от сорс така се получава. Дори пробвах с make install върху вече инсталиран Qt Creator от готовия пакет - работи, но не ги намира пак тези същите.
Има ли някой скрипт в самоинсталиращата версия, който прави някакви допълнителни настройки за Qt директориите?
Питах първо в IRC канала #qt-creator, но там или са много заети или не им се занимава с глупости :)