Skip to content
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Groups
  • Search
  • Get Qt Extensions
  • Unsolved
Collapse
Brand Logo
  1. Home
  2. International
  3. Polish
  4. Aplikacja SQL
Qt 6.11 is out! See what's new in the release blog

Aplikacja SQL

Scheduled Pinned Locked Moved Unsolved Polish
sqldeploydll
1 Posts 1 Posters 910 Views 1 Watching
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • P Offline
    P Offline
    Piotrek102
    wrote on last edited by Piotrek102

Witam,
    Napisałem aplikację do obsługi firmy. Opiera się na zapisywaniu danych do bazy sql. Baza jest w tym w folderze aplikacji. Wszystko działa świetnie do czasu gdy chcę ją przygotować pod instalację na innym komputerze. Jak zawsze klikam w QT na release i buduję ją w tym trybie. Folder z tak wygenerowaną aplikacją przenoszę na pulpit u umieszczam w nim pliki dll za pomocą wiersza poleceń QT (komenda: windeployqt -- .) Oczywiście wszystko robi się poprawnie. Dodaje jeszcze niezbędne pliki takie jak ikona itp... Aplikacja uruchamia się i działa dobrze, ale nie łączy się z bazą danych. Aplikacja normalnie przy uruchomieniu powinna utworzyć bazę danych, wstawić tabelę itp. Powinna także zapisywać dane podane w aplikacji. Niestety nic się nie dzieje, nawet jeśli sam stworzę bazę danych f folderze aplikacji (robię to za nią). Wtedy nie zapisują się dane. Oto moje pliki dll w folderze aplikacji (folder_apki/sqldrivers/): sqldrivers.dll, qsqlodbc.dll, qsqlpsql.dll, Qt5Sql.dll. Później szukałem już wszystkich plików zawierających w sobie "sql" i kopiowałem tutaj, ale to wszystko co znalazłem.
    Z góry dziękuję za pomoc!

1 Reply Last reply
    0

• Login

• Login or register to search.
    • First post
      Last post
    0
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular